Svátek svatého Martina se stal především svátkem gastronomie. Spojitost dobře vykrmené a upečené husy a římského světce najdeme už v legendách a s tradicí otevírání prvních vín nového ročníku se skvěle doplňuje. Šéfkuchař Jan Holouš sestavil hostům OBLACA restaurantu sváteční menu, které kombinuje tradici s prvky moderní gastronomie. Servírují se výhradně šťavnatá husí stehna, která se podávají s brusinkovým zelím a variací domácích knedlíků.
8.11. – 11.11. 2024
MENU:
KRÉMOVÝ HUSÍ KALDOUN – julienne zelenina, restovaná játra, bylinkový olej, máslová pěna
KONFITOVANÉ HUSÍ STEHNO – brusinkové zelí, variace domácích knedlíků, kmínový demi glace
S BADYÁNEM POŠÍROVANÁ HRUŠKA – domácí makovec, karamelový mousse
Kompletní menu – 945 Kč