Smrž na první pohled vypadá podivně. Pórovité klobouky jedné z nejrannějších hub se většinou objevují brzy zjara v sadech, parcích nebo na lukách. Podobně jako lanýž se používají spíš jako koření a doplněk pokrmu, než jeho základ. Králičí maso patří k nejdietnějším a při správné úpravě i k nejchutnějším. Šéfkuchař restaurantu OBLACA Jan Holouš sestavil menu, které voní a chutná jarem a lehkostí, stejně jako výběr vín someliéra Miroslava Žáka.
MENU:
JEMNÝ KRÉM Z ČERNÉHO KOŘENE – petrželovo-bramborové pyré, plněný smrž, medvědí česnek, máslový kruton
DUŠENÝ KRÁLÍK NA ZELENINĚ – bramborové pyré, špenát, konfitovaný česnek, slanina. omáčkaz lesního smrže
LASKONKA S KOKOSOVÝM KRÉMEM – čerstvé ovoce, karamelová omáčka
Kompletní menu – 995 Kč