SVATOMARTINSKÁ HUSA & VÍNA

Svátek svatého Martina se stal především svátkem gastronomie. Spojitost dobře vykrmené a upečené husy a římského světce najdeme už v legendách a s tradicí otevírání prvních vín nového ročníku se skvěle doplňuje. Šéfkuchař Jan Holouš sestavil hostům OBLACA restaurantu sváteční menu, které kombinuje tradici s prvky moderní gastronomie. Servírují se výhradně šťavnatá husí stehna, která se podávají s brusinkovým zelím a variací domácích knedlíků.

11.11. – 20.11.


MENU: 


KRÉMOVÝ HUSÍ KALDOUN

 julienne zelenina, restovaná játra, bylinkový olej, máslová pěna

215 Kč


KONFITOVANÉ HUSÍ STEHNO

brusinkové zelí, variace domácích knedlíků, kmínový demi glace

565 Kč


S BADYÁNEM POŠÍROVANÁ HRUŠKA

domácí makovec, karamelový mousse

195 Kč


KOMPLETNÍ MENU – 895 Kč