Svátek svatého Martina se stal především svátkem gastronomie. Spojitost dobře vykrmené a upečené husy a římského světce najdeme už v legendách a s tradicí otevírání prvních vín nového ročníku se skvěle doplňuje. Šéfkuchař Jan Holouš sestavil hostům OBLACA restaurantu sváteční menu, které kombinuje tradici s prvky moderní gastronomie. Servírují se výhradně šťavnatá husí stehna, která se podávají s brusinkovým zelím a variací domácích knedlíků.
11.11. – 20.11.
MENU:
KRÉMOVÝ HUSÍ KALDOUN
julienne zelenina, restovaná játra, bylinkový olej, máslová pěna
215 Kč
KONFITOVANÉ HUSÍ STEHNO
brusinkové zelí, variace domácích knedlíků, kmínový demi glace
565 Kč
S BADYÁNEM POŠÍROVANÁ HRUŠKA
domácí makovec, karamelový mousse
195 Kč
KOMPLETNÍ MENU – 895 Kč