TELECÍ & JAHODY V OBLACÍCH

Není asi lepšího symbolu začátku léta, než jsou voňavé české jahody. V restaurantu OBLACA přivítáme příchod léta studenou jahodovou polévkou, která je zároveň i dezertem. Předkrm a hlavní chod tentokrát sestavil náš šéfkuchař z pokrmů z linumského telátka, které vyrůstalo na přírodních pastvinách s čerstvou trávou a aromatickými bylinami. Díky tomu je maso růžové, voňavé a velmi šťavnaté. Přijďte ochutnat od poloviny června až do začátku svatojánské noci.

MENU:

TENKÉ PLÁTKY TELECÍHO VÁLEČKU – gremolata, vanilková aioli, čerstvé jahody, salát z lučních bylin 

PEŠENÝ TELECÍ HŘBET –  zelený chřest, bramborové pyré, telecí jazyk, šťovík, jahodová omáčka s rozmarýnem 

STUDENÁ JAHODOVÁ POLÉVKA – pěna z citronového čaje, tvaroh, mátový olej 

KOMPLETNÍ MENU – 1 095 Kč