Není asi lepšího symbolu začátku léta, než jsou voňavé české jahody. V restaurantu OBLACA přivítáme příchod léta studenou jahodovou polévkou, která je zároveň i dezertem. Předkrm a hlavní chod tentokrát sestavil náš šéfkuchař z pokrmů z linumského telátka, které vyrůstalo na přírodních pastvinách s čerstvou trávou a aromatickými bylinami. Díky tomu je maso růžové, voňavé a velmi šťavnaté. Přijďte ochutnat od poloviny června až do začátku svatojánské noci.
MENU:
TENKÉ PLÁTKY TELECÍHO VÁLEČKU – gremolata, vanilková aioli, čerstvé jahody, salát z lučních bylin
PEŠENÝ TELECÍ HŘBET – zelený chřest, bramborové pyré, telecí jazyk, šťovík, jahodová omáčka s rozmarýnem
STUDENÁ JAHODOVÁ POLÉVKA – pěna z citronového čaje, tvaroh, mátový olej
KOMPLETNÍ MENU – 1 095 Kč