Podle starého francouzského pravidla jsou ústřice nejlepší v měsících, které mají v názvu písmeno „r“ a tím je skoro i březen v češtině. Ústřicím jsou přisuzované afrodiziakální účinky a už po staletí patří mezi symboly bonvivánského životního stylu, ale k jejich chuti je potřeba se projíst. Nejlépe chutnají čerstvé, jen s pár kapkami citrónu. Šéfkuchař restaurantu OBLACA Jan Holouš na konec zimy sestavil menu s nádechem moře a blížícího se léta, vč. mušlí, kalamárů, slávek a krevet. Someliéři pak připravili k jednotlivým chodům výběr šampaňských vín, které můžete ochutnat i po skleničce.
VARIACE Z ČESTVÝCH ÚSTŘIC „FINE DE CLAIRE” – citronová pěna, vinaigrette, Keta kaviár
CAPPUCCINO Z TYGŘÍCH KREVET – mušle sv. Jakuba, marinovaná kreveta, pyré z Francouzské hořčice
SÉPIOVÉ RAVIOLY PLNĚNÉ CITRONOVOU RICOTTOU – pečené kalamáry, slávky, rajčatový kompot, bazalková pěna
CITRONOVÁ TARTALETKA – šlehaný meringue, čerstvé ovoce
KOMPLETNÍ MENU – 1 295 Kč