VÁNOCE V OBLACÍCH

Vánoce jsou neodmyslitelně i v dnešní době spojené s mnoha tradicemi a zvyky. Ty se často týkají vánočního stolu a v rodinách po celém světě se tak dědí z generace na generaci osvědčené recepty na vánoční dobroty. Šéfkuchař OBLACA restaurantu Jan Holouš se nechal inspirovat především domácími a evropskými tradicemi. Ochutnáte tedy marinovaná foie gras, krémovou rybí polévku, pečeného candáta a skořicovou panna cottu. Párování vín našimi sommeliéry je pak samozřejmostí.

 

MENU:

 

S BADYÁNEM MARINOVANÁ FOIE GRAS

perníkové pyré, pomeranč, fíková marmeláda, želé ze svařeného vína

415 Kč

 

KRÉMOVÁ RYBÍ POLÉVKA 

kořenová zelenina, smažený Třeboňský kapr, bylinkový olej, citronová pěna

215 Kč

 

SE ŠPEKEM PEČENÝ CANDÁT

hráškové pyré, čočka, espuma z červené řepy, crunch z vánočky, máslová omáčka 

615 Kč

 

SKOŘICOVÁ PANNA COTTA 

marinovaná jablka, ořechy, černý kaviár, citronový sponge

215 Kč