Zářijová akce z našeho kalendáře přinese chutě a vůně moře, i když ne zrovna z letních dovolenkových destinací. Halibut patří k nechutnějším a nevýživnějším mořským rybám, která žije v severních částech Pacifiku i Atlantiku. V podání šéfkuchaře OBLACA restaurantu Jana Holouše ochutnáte pečenou variantu se sušenými rajčaty a pěnou z krevet. Ty jsou nejen oblíbenou pochoutkou halibuta, ale také skvělým předkrmem s keta kaviárem nebo součástí naší petrželové krémové polévky.
13.9. – 22.9.
MENU:
V CITRONU MARINOVANÉ KREVETY – Keta kaviár, citronový Crème fraîche, čerstvý kopr, jablečné Gazpacho
SE SUŠENÝMI RAJČATY PEČENÝ HALIBUT – Novozélandská mušle, máslový bulgur, brokolice, tomatový kompot, pěna z tygřích krevet
ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA – pěna z bílé čokolády, pečené ořechy